Eilen juhlittiin Suomen 98:tta itsenäisyyspäivää. Yksi kiinnostavimmista itsenäisyyspäivään liitettävistä perinteistä on Suomen tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto. Linnan juhlien mystinen booli kiinnostaa vuodesta toiseen ja sen salaisen reseptin ainesosia pohditaan kuumeisesti. Meitä kiinnostaa kuitenkin erityisesti, mitä löytyi juhlijoiden lautasilta tuossa arvokkaassa juhlassa. Keittiömestari Pipsa Heismaan laatima menu piti sisällään laajan kattauksen kotimaisia herkkuja, jotka olivat sidottu tämän vuoden teemaan eli kulttuuriin. Heismaa kertoo hakeneensa inspiraatiota Jean Sibeliuksen, Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen suosikki mauista, sillä tänä vuonna tuli kuluneeksi 150-vuotta heidän syntymistään. Nämä herrat osoittautuivat suuriksi herkkusuiksi ja laadukkaan ruoan ystäviksi. Makumieltymyksistä osataan ainakin sanoa, että he kaikki pitivät suuresti metsän antimista, kuten marjoista ja sienistä, sekä jokaista heistä yhdisti yksi herkku – kinuski. Kiinnostaako myös sinua mitä Linnassa herkuteltiin? Tässä Linnan juhlien tarjoilut:
Suolaiset tarjoilut:
Lohivoileipäkakkua
Kylmäsavulohileipäsiä
Savuporovoileipäkakkua
Maalaishyytelöä
Vorschmack-kakkusia
Tomaattikakkua
Punajuuri-keltajuuriterriiniä
Metsäsieni-ohramukkusia
Tattihyytelöä
Punajuurikukkia sinihomejuustotäytteellä
Kotimaisia pienjuustoloiden juustoja
Makeita herkkuja:
Kinuskikermakakkua
Ellen Svinhufvud -kakkua
Sibelius-kakkua
Marjakakkua
Puolukka- ja mustikkaruiskukkoja
Sibelius-ässiä ja Sampo-keksejä
Kuusenkerkkämarenkeja
Tyrni- ja mustaherukkamarmeladia
Juomapöydästä löytyi:
Reilun kaupan luomukahvi ja -tee
Linnan perinteinen booli
Puna- ja valkoviini (myös alkoholiton)
Mustikkalimonadi Ahvenanmaalta
Pienpanimo-olutta
Kivennäis- ja tavallinen vesi
Mitä herkkua sinä näistä mieluiten maistelisit? Kiinnostaako sinua, miltä se booli todella maistuu?
Lähteet: kaleva.fi. Kuvat: iltalehti.fi