Vinkit lastenjuhliin

Lastenjuhlien suunnitteleminen ja toteuttaminen voi olla hankalaa. Moni vanhempi saattaa vierastaa tai jopa kammoksuu lastenjuhlien järjestämistä, sillä niihin liittyy omat kompastuskivensä. Juhlien suunnittelusta on turha ottaa liikaa stressiä!

Vinkit juhlien järjestämiseen

Lastenjuhlia järjestettäessä on huomioitava monia sellaisia seikkoja, joita aikuisten kemujen järjestelyissä ei. Järjestelyjä helpottaa ainakin nämä seuraavat vinkit:

 

 • Aloittakaa suunnittelu alusta asti yhdessä tai ainakin kysy lapselta hänen mielipiteitään ja ajatuksiaan juhlista. Mikä olisi mahdollinen teema, milloin juhlat olisi mukava pitää, mitä juhlissa olisi kiva tehdä ja keitä hän haluaisi kutsua.
 • Toimisiko teidän perheessänne sääntö “niin monta vierasta kuin on ikävuosia”? Näin kuvio olisi selkeä sekä vanhemmille että lapsille.
 • Lähetä tai toimita kutsut juhlavieraille viimeistään viisi päivää ennen juhlia. Muistathan että jos juhlat ovat viikonloppuna, kannattaa etenkin kesäaikaan varautua juhliin jo aiemmin. Näin ollen kutsun voi antaa jo hyvissä ajoin.
 • Ilmoita juhlien kesto jo kutsussa, jotta vanhemmat osaavat varautua juhlien aikatauluun.
 • Mikäli kerho-, tarha-, tai kouluryhmästä ei ole tarkoitus kutsua kaikkia, on kutsuminen syytä hoitaa jossain muualla ketään loukkaamatta.
 • Ilmoittakaa kutsukortissa juhlapäivänä paikalla olevan aikuisen puhelinnumero, jotta vanhemmat saavat teidät tarvittaessa kiinni.
 • Kaupoista saa hienoja kortteja erilaisin teemoin. Voitte myös kutsua vieraat sähköisesti, puhelimella tai vaikkapa lähettämällä kortin netistä.
 • Muista ilmoittaa kutsussa myös mahdollinen ovikoodi, summeri tms. tieto.
 • Kannattaa pyytää vierailta vanhemman yhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä, sillä kesken juhlien voi jännitys tai ikävä yllättää.
 • Voit varata lapsille kotiinviemisiksi pienet puuha- tai herkkupussit.
 • Ota lapsi suunnittelun lisäksi mukaan myös toteutukseen. Ota lapsi mukaan valitsemaan kutsukortteja ja somisteita tai avustaviin tehtäviin tarjoilujen valmistamiseen.
 • Mukava ja edullisemmin toteutettava muisto juhlista on antaa lapsen mukaan vaikkapa juhlissa yhdessä askarreltuja taideteoksia.
 • Juhlien jälkeen voit kiittää osallistuneita lähettämällä vanhemmille hauskan kuvan juhlista tai jopa teetättää kuvan muistoksi ja välittää kiitoksen kasvotusten.
 • Älä anna lahjaksi saatuja leluja heti leikkiin, jotta kaikki lelujen osat ja käyttöohjeet ovat tallessa vielä silloinkin kun lapsi rauhassa tutustuu niihin juhlien jälkeen.
 • Mikäli kutsuttujen lasten vanhemmat tuntevat toisensa, yhdessä hankittava lahja voisi olla hyvä idea.
 • Huomiothan myös vanhempien kestitsemisen, mikäli vanhemmat tai muutama vanhempi jää kotiinne juhlan ajaksi.
 • Tuplasynttärit sisaruksille ovat tuttu juttu, mutta myös kavereiden kesken tuplasynttärien järjestäminen on mahdollisuus. Mikäli parhailla kaveruksilla on samat tai samoja kavereita, yhteisten synttärien järjestäminen voisi olla hyvä ajatus. Vastuun voisi jopa jakaa perheiden kesken vuorovuosin.

Hauskat ja helpot ideat tarjoiluun

Voit tehdä lapsiin vaikutuksen helpoilla tarjoiltavilla ja yksinkertaisella somistuksella. Lasten miellyttämiseen ei tarvita huippukokin keittiötaitoja eikä paksua lompakkoa. Tärkeintä on käyttää hieman mielikuvistusta ja valita tarjoiltavat tarkkaan. Tässä muutama helppo vinkki lastenjuohlien tarjoiluihin:

 

 • Kysy mahdolliset erikoisruokavaliot jo kutsussa, niin ruokien suunnittelu helpottuu ja kaikille varmasti löytyy pöydästä syötävää.
 • Tarjoile helposti naposteltavaa ruokaa pienissä annoksissa. Lapset tuskin malttavat pysyä aloillaan tai jaksavat maistella kovin suuria annoksia.
 • Huomioi kutsujen tarjoilujen suunnittelussa niiden tarjoilun ajankohta; ovatko lapset syöneet ruoan juuri ennen kutsuille saapumista?
 • Tee tarjoiltavia hyvin varovaisesti, etenkin jos tarjoiltavat eivät säily hyvänä seuraavaan päivään. Lapset syövät yllättävän vähän keskittyessään leikkeihinsä.
 • Suunnittele tarjolle muutama suolainen herkku, ja yksikin makea herkku voi riittää hyvin jos tarjolla on myös vaikkapa karkkia, keksejä tai minidonitseja.
 • Luot juhlavan mutta hauskan kattauksen helposti hankkimalla kertakäyttöisen pöytäliinan, samaan väriteemaan sopivat lautaset, aterimet, servetit ja ilmapalloja. Voit hyödyntää somistuksessa myös jo kotoa löytyviä kankaita tai leluja. Näin kattaus palvelee käytännöllisesti juhlien ajan ja on vaivaton siivota pois juhlien jälkeen.
 • Nosta suolaiset tarjoilut esille ennen makeita tarjoiluja. Näin lapset syövät runsaammin suolaista, eivätkä täytä vatsojaan pelkällä makealla. Huomioi lasten ikä ruokien suunnittelussa. Jaksavatko lapset istua syömään pöydän ääreen vai houkuttelevatko leikit herkkuja enemmän? Suolaiset ruoat voivat hyvin olla pieniä käsinsyötäviä cocktailpaloja, kuten kasvispaloja, pizzapaloja tai leipiä, jolloin lautasta ei välttämättä edes tarvita vaan suolaista syödään muun touhuilun lomassa.
 • Pohdi, onko kakkuun panostaminen järkevää. Lapset eivät monesti syö kakkua tai rääppivät siitä osan. Voisiko jäätelöbuffet tai vaikka cupcaket sopia teidän juhliinne paremmin?
 • Tarjoile juotavaksi makuvesiä tai hanavettä hedelmin tai marjoin koristeltuna. Lapsille maistuu aina myös hyvä mehu!

Lastennäköistä ohjelmaa

Mitä juhlissa sitten voitaisiin puuhailla? Ohjelmaa ei ole pakko suunnitella etukäteen, sillä toisinaan ohjelman suunnitteleminen ennalta menee hukkaan. Lapsille sopivat leikit vaihtelevat lasten iän, luonteiden ja lasten määrän mukaan. Hauskoja ohjelmaideoita voisi olla vaikkapa:

 

 • Suunnittele ohjelma teeman mukaan; merirosvosynttäreillä kävellään lankulla, länkkärisynttäreillä lassotaan, legosynttäreillä rakennetaan ja prinsessasynttäreillä koristellaan kruunuja.
 • Toimivia klassikkoleikkejä ovat esimerkiksi aasinhäntä-leikki ja onginta.
 • Varaudu siihen että meno voi olla villiäkin, joten ohjelmasta ei kannata ottaa paineita.
 • Jo pienetkin ohjelmanumerot riittävät sävyttämään vapaata leikkiä. Voit vaikka vuokrata eläinpuvun pukuvuokraamosta jolloin kesken juhlien lapsia saapuu viihdyttämään esimerkiksi leijona. Yhtenä ohjelmanumerona voi toimia lahjojen avaaminen pullonpyörityksen mukaan tai vaikkapa se että jokainen kokoaa itselleen jätskiannoksen.
 • Jokaisen kotoa löytyy yllättävän paljon erilaisia välineitä, joilla leikkiä ja mahdollisuuksia temmeltää. Twister-peli, pihaleikit, pussihyppely tai juoppokeppi ovat hauskoja ja simppeleitä leikkejä, joiden toteuttaminen ei sen kummempia sääntöjä tai vaivannäköä vaadi.
 • Jos sinulla ei ole kiinnostusta, aikaa tai muuten mahdollisuutta toteuttaa näyttäviä ohjelmanumeroita tai teemaa, ei hätää! Tärkeintä on että juhlassa on mukava tunnelma ja että kaikki on toteutettu lasten ehdoilla. Lapset tykkäävät yllättävän yksinkertaisista ja vaatimattomista jutuista! Älä turhaan lähde kilpailemaan juhlien koreudella, mikäli se ei ole sinun juttusi.

Tutustu Juhlat.fi:n valmiisiin lastenjuhlamalleihin, joiden avulla ja ideoilla onnistut varmasti!

Iloisia lastenjuhlia!

 

 

Edellinen artikkeli

Viime hetken häävinkit

Viime hetken häävinkit

Poimi Juhlat.fi:n blogista helpot viime hetken vinkit hääjuhlaan! Näillä vinkeillä luot viimesilauksen juhlaan persoonallisella otteella. Lue koko artikkeli

Seuraava artikkeli

Vauva tulossa! - Hauskoja tapoja kertoa raskaudesta <3

Vauva tulossa! - Hauskoja tapoja kertoa raskaudesta <3

Moni kokee raskaudesta kertomisen jännittävänä asiana, mahan pohjassa kutittelee eikä sanaa meinaa saada suusta. Tuntuu, että voisi haljeta onnesta ja olisi jo kova into kertoa ihanista vauvauutisista sukulaisille ja ystäville, mutta oikeaa tapaa tai ajankohtaa ei tunnu löytyvän. Vaiko kertoako ollenkaan?! Uuden elämän alku on aina upea asia ja juhlan paikka!… Lue koko artikkeli

Uusimmat kirjoitukset

11 x Parhaat juhlatilat Tampere

Yhteistyössä: Venuu.fi Juhlat Tampereella tulossa, mutta juhlatila vielä uupuu? Eipä hätää! Keräsimme Venuulla yhteen Mansen upeimmat, kuumimmat ja ikimuistoisimmat…

Vietä upeat juhlat kauniissa Villa Furuvikin huvilassa

Helsingin Laajasalon Jollaksessa sijaitsevassa Furuvikin huvilassa voi juhlia ympäri vuoden kauniissa puitteissa. Huvila soveltuu noin 50-90 hlön tilaisuuksiin. Kun avarat…

Parhaat pikkujoulutilat x 10

Etsitkö sopivaa juhlatilaa pikkujouluihin? Tässä kymmenen juhlatilaa, jotka sopivat pikkujouluihin kuin joulutähti kuusen latvaan. Selaa eteenpäin ja löydä…
17. syyskuu 2019 10.04

Parhaat saunat Helsingissä x 10

Parhaat saunat Helsingissä x 10   Etsitkö vuokrattavaa saunatilaa Helsingistä? Tästä listasta löydät Helsingin parhaat saunat, jotka sopivat…

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä   Helsingistä löytyy monia edullisia juhlatiloja niin valmistujaisiin, syntymäpäiväjuhliin, häihin, perhejuhliin, pikkujouluihin kuin…

Helsingin upeimmat häätilat x 20

Kokosimme yhteen Helsingin upeimmat ja uniikeimmat häätilat! Näissä tiloissa järjestät niin vihkitilaisuuden, hääjuhlat kuin hääilllallisenkin. Hääpaikkoja on…

Uniikki juhlatila Helsingissä x 20

Miltä kuulostaisivat juhlat taidegalleriassa, urbaanissa loftissa tai rahtilaivan ruumassa? Löydät tästä listasta Helsingin upeimmat ja uniikeimmat juhlatilat,…

Näin teet juhlallesi oman sivun Juhlat.fi:ssä

Ohjelma, kartat, budjetti, lahjalista, kutsut... Juhlat.fi:n juhlasuunnittelutyökalulla teet suurten juhlien järjestämisestä sujuvaa ja pienemmät bileet onnistuvat melkein itsestään! Olit sitten…

Ruokarekka juhliin - miten homma toimii?

Etsitkö omaperäistä, hauskaa ja ketterää catering-vaihtoehtoa? Meiltä kysytään usein, mitä pitäisi tehdä, jos mielessä on tilata…

Skumppatorni, luonnollinen kakku ja bestwoman - oletko jo bongannut nämä kesän häätrendit?

Rakkauden kesä jatkuu pitkälle syksyyn. Tämänkin vuoden sulhot ja morsiamet ovat valmistelleet juhlista oman näköisensä. Minkälaisia ovat olleet tämän…

Artikkeliin liittyvät juhlamallit

Selaa juhlamalleja
Merirosvosynttärit

Merirosvosynttärit

Laiva on lastattu pelottomilla merirosvoilla, hyppää kyytiin! Näissä juhlissa etsitään kadonnutta aarrearkkua, tehdään kuten kapteeni käskee ja herkutellaan ihanilla kultarahoilla. Pääkallolippu salkoon ja Merirosvosynttärit voi…

Autosynttärit

Henkilöauto, linja-auto, pakettiauto tai oikeastaan mikä vaan auto, ne ovat kaikki yhtä ihania! Mikäli teidän perheessänne asuu pieni autohirmu, joka hokee aamusta iltaan “brum brum”…

Prinsessasynttärit

Pienet prinsessat ovat tehty vaaleanpunaisista unelmista, kimaltavista kruunuista ja tietenkin prinsessalinnoista. Prinsessasynttärit ovatkin jokaisen pienen prinsessan unelma. Jokainen vieras saa oman kultakruununsa ja juhlissa  herkutellaan…

Viidakkosynttärit

Leijonaa mä metsästän, päivänsankaria juhlistan, viidakossa seikkailen ja villipetoa haukkailen. Viidakkosynttärit juhlissa seikkaillaan tiheässä viidakossa, herkutellaan trooppisilla hedelmillä ja sovitetaan seepralle kadonnutta häntää. Lähde mukaan viidakkoon!  …

Värikkäät lastensynttärit

  Lastensynttärit on odotettu tapahtuma niin päivänsankarin kuin juhlavieraidenkin puolesta. Onnistuneet lastenjuhlat koostuvat hyvistä ystävistä, maukkaista tarjoiluista ja hauskoista ohjelmista. Tällä juhlamallilla luot värikkäät ja…

Cowboy-synttärit

Sherriffintähden kiiltäessä rinnassa on mukava toivottaa vieraat tervetulleeksi Villiin Länteen! Näillä synttäreillä juhlaherkut nautitaan intiaaniystävien kanssa hienossa tiipiissä, aasinhännän sijaan kiinnitetään buffalon häntää ja…

 • © Suomen Juhlat.fi 2024