“Tämmösiä tapahtumia lisää” “Täällähän ei tarvii takkia” “Joko mennään?”
Muistellaanpas vielä kaiholla mahtavaa kesäpäivää, kun Juhlat.fi ja Hygieniapassi.fi tiimit kävivät fiilistelemässä Taste of Helsingissä Kansalaistorin puistossa. Taste of Helsinki on ainutlaatuinen kulinaristinen elämys, jossa Suomen parhaimmat ravintolat ja keittiömestarit esittelevät luomuksiaan. Tänäkin vuonna mukana oli 10 suomalaista huippuravintolaa, jotka tarjosivat jopa 35 erilaista, inspiroivaa ja makunystyröitä herättävää maisteluannosta. Puitteet festareilla olivat todellakin kohdallaan; hyvää seuraa, mahtava sää ja ympäristö sekä loistavat ruuat! Odotukset olivat todellakin korkealla!
Gourmetfestivaalit tarjosivat tänäkin kesänä mitä mahtavampia makuja ja siitä innostuneena Juhlat.fi ja Hygieniapassi.fi tiimit kokosivat oman täydellisen menun suosikki maisteluannoksista.
Alkupalaksi:
Bröd: Sipulilientä, vuohen gruyère moussea ja hiivaleipää
tai
Sinne: Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita
Pääruoaksi:
Patrona: Savustettu naudankielitaco, avocadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia
tai
Emo: Rypsipossun ribsejä ja chipottlea
Jälkiruoaksi:
Ragu: Breads&Spreads Mallasleipää, tattarifocaccia ja parmesaanimuffinssi. Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia
tai
Bröd: Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

Tehtävä oli yllättävän haastava, koska loistavia annoksia oli niin paljon. Alkuruoissa tykättiin vahvoista, mutta perinteisistä mauista; varhaisperunat, sipuli ja voi esittivät pääroolia parhaimmissa alkupaloissa. Pääruoissa viehättivät kesäiset grilliruoat; mausteiset rypsipossun ribsit ja savustetut naudankieli tacot lisukkeilla nousivat tiimin suosikeiksi.

Etenkin jälkiruuissa oli monta vahvaa suosikkia, eikä raati yksinkertaisesti pystynyt valitsemaan vain yhtä parasta. Kaikki maistellut jälkiruoka-annokset veivät kielen mennessään ja toimivat loistavasti lämpimänä kesäpäivänä.

Rohkea Berthan possu, suklaa, nauta- annos sen sijaan jakoi vahvasti mielipiteitä. Yksi raadin jäsen jätti annoksen kokonaan syömättä, kun toinen taas kuvaili annosta hyvin rohkeaksi ja monenlaista makua sisältäväksi. Pari muuta tyyppiä ei uskaltanut edes maistaa annosta. Myöskään Ragun hiillostettu miekkakala, sardelliaioli ja paahdettu pecorino- annos ei noussut suosikiksi. Annos lensi yhden maistelijan toimesta suoraan roskiin, ennen kuin muut ehtivät edes maistaa koko annosta.

Odotukset päivää varten olivat korkealla, mutta ne täyttyivät kepeästi. Fiilis oli kesäisen huumaava ja porukka oli iloisella päällä. Kansalaistorin puisto tarjosi mahtava puitteet järjestelyille ja päivä oli ihana päättää sohvalla löhöilyyn ja 3 Kaverin jätskiannoksiin. Työpäivät voisi useamminkin viettää näin 😉 Kiitos vielä kaikille järjestäjille, oli mahtavat festarit! Ensi kesänä varmasti uudestaan!
#tasteofhelsinki #juhlat
Edellinen artikkeli
Juhannuksen historiaa
Seuraava artikkeli
