Stylisti neuvoo – 6+1 vinkkiä tyylikkääseen juhlapukeutumiseen

Studio Onnin Niina jakaa blogissaan stylisti-meikkaaja Sohvi Nymanin vinkit onnistuneeseen juhlapukeutumiseen, ole hyvä!

Lue vinkit juhlien blogista tai klikkaa itsesi Studio Onnin blogiin!

 

Pyysin stylisti-meikkaaja Sohvi Nymania antamaan valmistujille muutaman vinkin tyylikkääseen juhlapukeutumiseen. Sohvi on toiminut 10 vuotta muodin ja kauneuden parissa joten hän tietää mistä puhuu. Tässä hänen vinkkinsä sinulle.

6+1 vinkkiä tyylikkääseen juhlapukeutumiseen

Valmistujaiset lähestyvät ja vaateliikkeet pursuavat toinen toistaan upeampi pukuja juhliin. Mutta mikä sopii juuri minulle? Miten korostan parhaita puoliani? Mistä ostan hyvän juhlapuvun? Nämä vinkit helpottavat valmistujaisasun hankkimista.

 

1. Korosta juhlapukeutumisella parhaita puoliasi

Mieti mistä pidät itsessäsi eniten ja valitse puku sen mukaan.

Haluatko korostaa vyötäröä, sääriä vai decolteeta? Jos mekon helma on lyhyt, kaula-aukon on syytä olla hillitty.

Kaikille sopiva helman pituus on ns. polvipituus. Useimmiten valmitujaismekko on polvipituinen, mutta se voi myös olla täyspitkä. Jos päädyt täyspitkään pukuun, niin valitse mahdollisimman kevyt ja hyvin laskeutuva ilmava kangas.

Juhlamekko on usein A-linjainen ja se sopiikin monelle vartalolle. Myös kapealinjainen kotelomekko on hyvä valinta.

Muista, pukeutuminen lähtee alusvaatteista.

”Mieti mistä pidät itsessäsi eniten ja valitse puku sen mukaan.”

Paras asusteesi on hymy!

2. Valitse värisi oikein

Valmistujaismekkojen värikirjo on runsas.

Parhaiten saat juhlapuvun värin sopimaan ihosi sävyyn, kun katsot onko ihosi punapohjainen vai keltapohjainen. Oikean värinen juhlapuku saa sinut hehkumaan upeasti. Oikeat värit kirkastavat kasvoja ja tuovat silmien värin kauniisti esille. Oikean värisessä puvussa et tarvitse paksua meikkiä.

Musta sopii vain 12% suomalaisista, joten mustaa on syytä käyttää harkiten.
Mekko kannattaa ostaa silmällä pitäen sitä, että sitä voi käyttää myöhemmin muissakin kesänjuhlissa.

”Musta sopii vain 12% suomalaisista, joten mustaa on syytä käyttää harkiten.”

3. Juhlakengät

Juhlakengiksi on hyvä valita sellaiset korot, joilla jaksaa olla pitkän päivän. Panosta kenkiin, joissa on hyvä lesti, niin jalkasi jaksavat.

Kengät voivat olla väri väriin mekon kanssa, mutta se ei ole pakollista. Juhlavimmat kengät valmistujaismekkoon ovat sandaletit tai avokkaat, jotka ovat kärjestä auki.

”Aja kengät sisään” hyvissä ajoin ennen valmistujaispäivää. Korkeilla koroilla kävelyä kannattaa harjoitella etukäteen, niin valmistujaispäivänä sinulla on itsevarma olo.

Mahdollisiin rakkoihin voi varautua etukäteen sivelemällä rakonestopuikkoa jalkoihin. Silikonipäkiän pehmusteista voi olla apua, jos korot ovat korkeat.

Mikäli juhlat jatkuvat myöhään, varaa mukaan vaihtokengät sekä varasukkahousut.

”Aja kengät sisään” hyvissä ajoin ennen valmistujaispäivää. Korkeilla koroilla kävelyä kannattaa harjoitella etukäteen, niin valmistujaispäivänä sinulla on itsevarma olo.”

4. Asusteet

Näyttävä mekko ei suuria asusteita kaipaa.

Sirot korvakorut ja kevyt kaulakoru viimeistelevät juhlalookin. Juhlalaukku on aina pieni kirjekuorilaukku. Valitse asusteet samasta värimaailmasta kuin puku, niin saat kauniin lopputuloksen.

Kynnet ovat asusteet siinä missä korutkin. Kaikkiin pukuihin sopivia kynsilakkoja ovat punaiset sävyt sekä nudesävyt.

”Kynnet ovat asusteet siinä missä korutkin. Kaikkiin pukuihin sopivia kynsilakkoja ovat punaiset sävyt sekä nudesävyt.”

Stylistin vinkit juhlapukeutumiseen

5. Poikien juhlapukeutuminen

Pojat pukeutuvat juhliin tyypillisesti pukuun. Näin kesän kynnyksellä puvun ei tarvitse olla musta. Vaalea tai värikäs puku on hyvä ja persoonallinen vaihtoehto.

Jos kuitenkin päädyt tummaan pukuun, yhdistä siihen raikkaan värinen kauluspaita. Kiiltäväpintainen puku on juhlavampi vaihtoehto. Slim -mallinen puku sopii hyvin monelle.

Jos et tunne oloasi kotoisaksi puvussa, niin hyvä vaihtoehto on yhdistelmä asu: tummat siistit farkut, kauluspaita ja pikkutakki.

Puvun kanssa ainoat oikeat kengät ovat nahkakengät. Puvun ja nahkakenkien kanssa käytetään vain ja ainoastaan mustia ohuita puuvillasukkia.

Juhlapukeutumiseen väriä ja persoonallisuutta tuovat erilaiset taskuliinat ja solmion sijasta kaulaan voi valita muodikkaan rusetin. Vyö on asuste, valitse se puvun mukaan.

”Jos et tunne oloasi kotoisaksi puvussa, niin hyvä vaihtoehto on yhdistelmä asu: tummat siistit farkut, kauluspaita ja pikkutakki.”

6. Juhlapukuostoksilla

Juhlapukuostoksille kannattaa lähteä hyvissä ajoin. Kiertele rauhassa liikkeitä ja tutki valikoimaa. Hyvästä juhlapuvusta kannattaa maksaa, sillä sitä voi käyttää lukuisia kertoja myöhemmin.

Mieti etukäteen mitä haluat ja etsi netistä ideoita. Tämä helpottaa sinua ostoksilla suuresti ja voit suoraa esitellä kuvia liikkeen henkilökunnalle.

Jos haluat puvun jollaista ei jokaisella kaverilla ole, unohda ketjuliikkeet ja suuntaa pikkuliikkeisiin. Pikkuputiikeilla on runsaampi valikoima pukuja jokaiselle vartalolle ja niistä myös saa henkilökohtaista palvelua ja vinkkejä sopivan asun valintaa.

Juhlapukubudjettia on hyvä miettiä etukäteen, tämä helpottaa ostoksilla huomattavasti. Hirvittävätkö pukujen hinnat? Useammalle paikkakunnalle on avattu vaatelainaamoja. Vaatelainaamo tai pukuvuokraamo voi olla varteenotettava vaihtoehto, jos haluaa säästää kustannuksissa.

Ostoksilla on hauskempaa kaverin kanssa kuin yksin, joten ota makutuomari matkaan mukaan.

”Ostoksilla on hauskempaa kaverin kanssa kuin yksin, joten ota makutuomari matkaan mukaan.”

+1 Hymy on paras asusteesi juhlapäivänä

Itsevarmuutta tuovat oikeanlaiset juhlavaatteet. Muista panostaa ihonhoitoon hyvissä ajoin ennen juhlia: kuori ja kosteuta ihosi kasvoista kantapäihin, niin säihkyt valokuvissa (tämä koskee niin tyttöjä kuin poikia).

Muista nukkua hyvät yöunet, sillä levänneenä jaksaa juhlia paremmin.

Entäs meikki? Mieti teetkö meikin itse vai haluatko mennä meikkaajalle. Jos haaveilet pienestä päivetyksestä juhlapäivänä itseruskettavat voiteet ovat ratkaisu tähän. Niitä on kuitenkin syytä käyttää harkiten ja säästeliäästi. Varaa ajoissa aika kampaajalle/parturiin, niin saat hiuksesi juhlakuntoon.

Poikien ehostus? Jos kasvoilla on paljon punoitusta/näppylöitä tms ne saa helposti piiloon peitepuikolla, eikä kukaan huomaa, että sinulla on ”meikkiä”.

Juhlapäivästä on tarkoitus nauttia täysillä kovan uurastuksen jälkeen, älä siis ota pukeutumisesta liikaa stressiä, mutta muista mieluummin ylipukeutunut kuin alipukeutunut

Edellinen artikkeli

Miten sinä muistat äitiä äitienpäivänä?

Miten sinä muistat äitiä äitienpäivänä?

Kevät on täynnä juhlia ja seuraavaksi onkin äitien vuoro olla juhlien keskipisteenä!   Suomessa äitienpäivän vietolla on pitkät perinteet ja sitä on juhlittu jo vuodesta 1918 lähtien. Alun perin Yhdysvalloista lähtöisin olevaa äitien kunniaksi järjestettyä päivää juhlitaan Suomessa aina toukokuun toisena sunnuntaina. Tänä keväänä äitejä päästään juhlimaan 10.5. Lue koko artikkeli

Seuraava artikkeli

Kauniit kukat luovat juhlan tuntua!

Kauniit kukat luovat juhlan tuntua!

Kukat ovat perinteinen tapa muistaa valmistunutta. Saajaa ilahduttavat klassiset pitkävartiset ruusut ja värikkäät leikkokukat. Voit myös yllättää valmistuneen kauniilla kimpulla. Lue koko artikkeli

Uusimmat kirjoitukset

11 x Parhaat juhlatilat Tampere

Yhteistyössä: Venuu.fi Juhlat Tampereella tulossa, mutta juhlatila vielä uupuu? Eipä hätää! Keräsimme Venuulla yhteen Mansen upeimmat, kuumimmat ja ikimuistoisimmat…

Vietä upeat juhlat kauniissa Villa Furuvikin huvilassa

Helsingin Laajasalon Jollaksessa sijaitsevassa Furuvikin huvilassa voi juhlia ympäri vuoden kauniissa puitteissa. Huvila soveltuu noin 50-90 hlön tilaisuuksiin. Kun avarat…

Parhaat pikkujoulutilat x 10

Etsitkö sopivaa juhlatilaa pikkujouluihin? Tässä kymmenen juhlatilaa, jotka sopivat pikkujouluihin kuin joulutähti kuusen latvaan. Selaa eteenpäin ja löydä…
17. syyskuu 2019 10.04

Parhaat saunat Helsingissä x 10

Parhaat saunat Helsingissä x 10   Etsitkö vuokrattavaa saunatilaa Helsingistä? Tästä listasta löydät Helsingin parhaat saunat, jotka sopivat…

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä   Helsingistä löytyy monia edullisia juhlatiloja niin valmistujaisiin, syntymäpäiväjuhliin, häihin, perhejuhliin, pikkujouluihin kuin…

Helsingin upeimmat häätilat x 20

Kokosimme yhteen Helsingin upeimmat ja uniikeimmat häätilat! Näissä tiloissa järjestät niin vihkitilaisuuden, hääjuhlat kuin hääilllallisenkin. Hääpaikkoja on…

Uniikki juhlatila Helsingissä x 20

Miltä kuulostaisivat juhlat taidegalleriassa, urbaanissa loftissa tai rahtilaivan ruumassa? Löydät tästä listasta Helsingin upeimmat ja uniikeimmat juhlatilat,…

Näin teet juhlallesi oman sivun Juhlat.fi:ssä

Ohjelma, kartat, budjetti, lahjalista, kutsut... Juhlat.fi:n juhlasuunnittelutyökalulla teet suurten juhlien järjestämisestä sujuvaa ja pienemmät bileet onnistuvat melkein itsestään! Olit sitten…

Ruokarekka juhliin - miten homma toimii?

Etsitkö omaperäistä, hauskaa ja ketterää catering-vaihtoehtoa? Meiltä kysytään usein, mitä pitäisi tehdä, jos mielessä on tilata…

Skumppatorni, luonnollinen kakku ja bestwoman - oletko jo bongannut nämä kesän häätrendit?

Rakkauden kesä jatkuu pitkälle syksyyn. Tämänkin vuoden sulhot ja morsiamet ovat valmistelleet juhlista oman näköisensä. Minkälaisia ovat olleet tämän…

Artikkeliin liittyvät juhlamallit

Selaa juhlamalleja

Valmistujaiset

Ammattiin valmistuminen on hyvä syy juhlia isosti ja näyttävästi. Varaa upea juhlatila, hyvää ruokaa ja menevä dj niin bileet ovat käynnissä. Näihin juhliin voi kutsua…
Ylioppilasjuhlat

Ylioppilasjuhlat

Ylioppilasjuhlat ovat yksi elämän suurimmista hetkistä, joten miksi et juhlisi isosti ja näyttävästi? Juhlatila koristellaan viimeisen päälle upeasti ja vieraille tarjoillaan maukas noutopöytä.  Tunnelmasta vastaa…

Rippijuhlat

Rippijuhlat ovat iso osa nuoren aikuistumista ja tärkeä päivä myös läheisille – panosta siis ikimuistoisiin ja juhlasankarin näköisiin juhliin!  Somista juhlasankarin lempivärein ja varaa ammattitaitoinen…

  • © Suomen Juhlat.fi 2024