Studio Onnin Niina antaa ammattilaisen vinkit onnistuneeseen juhlakuvaan, ole hyvä!
Lue vinkit juhlien blogista tai klikkaa itsesi Studio Onnin blogiin!
Miksi ylioppilaskuvat ovat aina niin tylsiä? Onko niin pakko olla? Ei tarvitse. Ei tosiaankaan. Ylioppilaskuva voi ja saa olla juuri sinun näköisesi ja oloisesi. Omanlainen ylioppilaskuva – rento ja rempseä tai herkkä ja haaveileva. Tai jotain siltä väliltä. Se on sinun kuvasi – sinä päätät!
Tänä keväänä tulee 15 vuotta siitä, kun olen kuvannut ensimmäisen ylioppilaani ja halusin jakaa muutaman vinkin siihen, miten saat parhaan mahdollisen ylioppilaskuvan.
1. Ylioppilaskuvaa ei kannata ottaa ylioppilasjuhlapäivänä.
Jos ei ole aivan pakko tulla kuvaukseen juuri ylioppilaspäivänä, niin suosittelen kuvausta joko ennen tai jälkeen. Juhlapäivänä olet toki valmiiksi pukeutunut ja laitettu, mutta valitsemalla jonkin muun päivän kuvauspäiväksi, voimme käyttää kuvaukseen enemmän aikaa ja kuvaustilanne on varmasti paljon rennompi ja kiireettömämpi. Rennompi ja kiireettömämpi kuvaushetki = parempi ylioppilaskuva.
2. Ylioppilaskuvaa kannattaa suunnitella etukäteen.
Ainakin vähän. Katsele mallikuvia, mieti minkälaisia kuvia haluat itsestäsi ja kerro toiveistasi kuvaajalle. Älä sensuroi itseäsi, vaan kerro hulluimmatkin ajatuksesi kuvaajalle. Yhdessä kuvaajan kanssa hassusta päähänpistosta voi jalostua loistava ajatus ja siitä hieno ylioppilaskuva ja ihana muisto.
3. Harjoittele hymyilemistä peilin edessä.
Ihan oikeasti. Välillä voi olla hankala hahmottaa miltä ilmeesi näyttää. Hymyile peilin edessä silmät kiinni. Avaa silmät. Onko suo se ilme jonka haluat ylioppilaskuvaasi? Toista tarvittaessa. Harjoittele myös muita ilmeitä, älä ole yhden ilmeen ylioppilas. Haaveile! Hymyile! Irvistä! Ilveile! Kokeile erilaisia ilmeitä ainakin kuvaustilanteessa, vaikka et olisikaan harjoitellut peilin edessä. Kuvia on mukavampi valita jälkikäteen, jos kaikissa kuvissa ei ole ihan sama ilme. Enemmän valinnan varaa = parempi ylioppilaskuva.
4. Älä tule ylioppilaskuvaan lakki päässä.
Jos kuvataan juhlapäivänä, niin ota ylioppilaslakki pois päästä hyvissä ajoin ennen kuvausta. Kuvia voidaan ottaa sekä ilman lakkia, että lakin kanssa ja kannattaa aloittaa kuvista, jossa lakki ei ole päässä. Näin vältytään painaumilta hiuksissa ja punaiselta raidalta otsassa.
5. Luota valokuvaajan ohjeisiin ja heittäydy mukaan kuvaukseen.
Ammattilainen löytää kyllä jokaiselle parhaat asennot ja kuvakulmat. Vaikka sinua ohjaillaan, saat myös liikkua itse – pieni liike helpottaa omaa oloa ja näyttää myös kuvissa paremmalta. Heittäydy täysillä, hypi, tanssi, pyöri, poseeraa kuin huippumalli. Kaikki kuvat eivät varmasti ole onnistuneita, mutta ei niiden tarvitsekaan. Heittäytyminen rentouttaa sinua ja peruskuviinkin on helpompi saada luonnollinen ilme kun ei jännitä niin paljoa. Keskity kuvauksessa hyvään fiilikseen, muistele hauskoja asioita ja naura ääneen jos naurattaa. Voit myös ottaa kuvaukseen mukaan omaa lempimusiikkiasi, niin on kivempi olla. Hauska kuvaus = hauska ylioppilaskuva.
6. Ylioppilaskuvassa toimii muukin kukka kuin ruusu.
Tai voit olla vaikka ilman kukkaa. (Tummanpunaiset) ruusut ovat perinteisesti ylioppilaskuvauksessa käytettyjä kukkia, mutta jonkun muun kukan valitseminen tuo kuvaan henkilökohtaista ilmettä. Ota kuvaukseen mukaan vaikka omenapuunoksa tai kerää kimppu luonnonkukkia. Tai mennään kuvaamaan keskelle kukkaniittyä. Voit ottaa kuvaan muutakin rekvisiittaa kuin ruusut ja hatun. Rekvisiitan käyttö helpottaa usein poseeraamista ja rentouttaa kuvaustilannetta.
+ 1 Olisiko rennompaa tulla ylioppilaskuvaukseen yhdessä kaverin kanssa?
Jätä vanhemmat kotiin ja tule kuvaukseen yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Tänä keväänä siitä jopa palkitaan, kun houkuttelet kaverin mukaan ylioppilaskuvaukseen. Lue lisää Studio Onnin ylioppilaskuvaustarjouksesta täältä.