

Ravustuskausi jatkuu pitkälle syksyyn, lokakuun loppuun asti. Vielä on siis hyvää aikaa järjestää klassiset rapujuhlat – vähintään yhdet on suorastaan pakollista joka vuosi kokea.
Rapujen kanssa tarjottavien juomien suhteen löytyy monta monituista koulukuntaa, mutta yksi on ja pysyy, nimittäin snapsi. Yhdet vannovat kossun nimeen, toisille kelpaa vain akvaviitti. Kokeilunhaluisilla saattaa lähteä niin sanotusti mopo käsistä snapsien maustamisen suhteen, tässä muutama oma suosikkini (huomioithan, että kuusenkerkkäsnapsi pitää laittaa tekeytymään jo keväällä). Tässähän on vain mielikuvitus rajana, olenpa kuullut eräissä rapujuhlissa nautittaneen pekonijalluakin.
Ja hei, jos rapujuhlat on jo juhlittuna, niin kelpaavat nämä jalot juomat mainiosti myös joulupöytään!
Tillisnapsi
0,5 l kirkasta viinaa
½ pnt luomutilliä
Laita tillinvarret viinapulloon ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 2-3 päivää. Pakasta ennen tarjoilua ja tarjoile jääkylmänä.
Kuusenkerkkäsnapsi
0,5 l kirkasta viinaa
2 dl kuusenkerkkiä
Mittaa kuusenkerkät ja viina pulloon, sulje korkki tiiviisti. Anna tekeytyä kesän ajan huoneenlämmössä, heiluttele pulloa aika ajoin. Kuusenkerkkäsnapsi on valmista n. 3 kk kuluttua. Siivilöi snapsi, pakaste se ja tarjoile jääkylmänä.
Pihlajanmarjasnapsi
0,5 l kirkasta viinaa
2 dl pihlajanmarjoja
Mittaa ainekset pulloon, sulje korkki ja anna tekeytyä huoneenlämmössä pari viikkoa. Siivilöi, pakasta ja tarjoile jääkylmänä.
Inkivääri-sitruunasnapsi
0,5 l kirkasta viinaa
1 luomusitruunan kuori
5 cm pätkä inkivääriä
Pese ja kuori sitruuna, kuori ja paloittele inkivääri. Lisää mausteet viinan joukkoon, sulje korkki ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 1-2 viikkoa. Pakasta ja tarjoile jääkylmänä.