Uudenvuoden juhlat

Uuden vuoden vastaanottaminen ja juhlien vietto tulee aina liian äkkiä ja yllättäen joulun jälkeen. Se ei kuitenkaan ole syy olla viettämättä ikimuistoista vuoden päätösjuhlaa, jossa otetaan uusi vuosi avosylin vastaan. Vielä ehdit järjestämään esimerkiksi pikaiset teemajuhlat tai voit ottaa jonkin teeman mukaan jo aiemminkin suunnitteilla olleisiin kemuihin! Jos koristeiden hankkiminen kaupoilta ei houkuttele, pystyt tuomaan teemaa hyvin vahvasti esille pelkällä menulla ja asuvalinnalla. Teemajuhlat syntyvät vaivattomasti nopeallakin aikataululla, kun luot menun ja pukukoodin teeman ympärille. Näiden lisäksi voit korostaa teemaa koristein, ja nyt jo valmiiksi kotoa löytyvät teemaan liittyvät koristeet riittävät hyvin! Lisää ideoita erilaisiin teemoihin ja niiden mukaisiin tarjoiluihin, asuihin ja koristeisiin voit kurkistaa meidän Pinterestistä käyttäjältä Juhlat.fi tai juhlamallien aikajanojen yhteydestä.

 

Tässä vinkkejä, joita kokosimme nopealla aikataululla järjestettävien juhlien järjestämiseen:

 

  • Pidä menu yksinkertaisena mutta harkittuna. Ota kuitenkin huomioon erityisruokavaliot ja teema. Pyri myös huomioimaan makujen kokonaisuus; välimerellistä, perinteistä suomalaista vaiko kenties jotain etnistä?
  • Suosi koristelussa jo kotoa löytyviä koristeista. Kaapeista löytyy varmasti esimerkiksi erilaisia lakanoita ja pöytäliinoja, joita voi käyttää uusin tavoin, esimerkiksi photobooth-seinän taustalla, pöytäliinana tai vaikkapa sohvan peitteenä muokaten sisustusta teeman mukaiseksi.
  • Mikäli mahdollista, kerää joulun koristeet pois ennen juhlia. Siivoa joulu pois etenkin jos haluat korostaa nimenomaan uuden vuoden juhlien teemaa.
  • Muuta kodin valaistusta täydestä normaali valaistuksesta käyttämällä valaistuksessa esimerkiksi kynttilöitä, valonauhoja, lyhtyjä tai spotteja.
  • Kaivele juhla-asu kaappien kätköistä tai lainaa ystävältä tai sukulaiselta. Jonkun tutun vaatteen uudelleen pukeminenkin tekee asusta jo täysin erilaisen. Lisää asuun esimerkiksi huivi, erilaiset silmälasit tai jokin hattu.
  • Vanhat levyt luovat tunnelmaa esimerkiksi 70- tai 20-luvun henkisiin juhliin tai tee itse soittolista valmiiksi ennen juhlia. Löydät helposti myös valmiita soittolistoja Youtubesta ja Spotifystä.
  • Valitse teeman mukaiset servetit. Erilaiset servettien kuviot ja värit sopivat erilaisiin teemoihin: Liisa Ihmemaassa juhlan kattauksen koristaa lila tai punainen, retrojuhliin raitaa tai palloa, juhliin 20-luvun hengessä herkkää tai dramaattista vaaleaa tai vaikkapa mustaa tai metallinhohtoa.
  • Muista käyttää aikaa tarjoilupöydän sommitteluun ja somistukseen. Kun pöytä on järkevästi järjestelty ja tarjoilut ovat niille sopivissa mutta hyvännäköisissä astioissa, palvelee tarjoilupöytä tehokkaasti ja on yhtä aikaa hokuttelevan näköinen. Vaikka tarjolla olisikin vain muutamaa ruokalajia, jotka eivät ole sievimmästä päästä, kuten vaikkapa pizzaa, saat tuoreilla yrteillä ja pienillä somisteillä tai kynttilöiden asettelulla näyttävyyttä tarjoilupöytään.
  • Teemajuhliin sopii erinomaisesti taustalle teeman mukaisten leffojen, TV-ohjelmien tai musiikkivideoiden pyörittäminen. Vaikkakin TV on äänettömällä, toimii se hyvänä efektinä juhlissa.
  • Astiasto ja tiskaus ongelman ratkaiset hankkimalla juhlaan kertakäyttöastiat. Markkinoilla on saatavilla erittäin hyvälaatuisia ja hyvännäköisiä kertakäyttösiä astioita, joten niiden käyttöä on turha häpeillä.
  • Syö ennen juhlia, sillä juhlatohinassa et välttämättä itse ehdi nauttia juhlapöydän antimista. Muista myös nauttia runsaasti vettä, sillä se on yhä tärkeämpää jos päivän mittaan tulee puuhasteltua paljon juhlien parissa.
  • Luo ja tee tarjolle juhlien oma drinkki, joka koristellaan vaikkapa hedelmillä, marjoilla tai erikoisilla jääpaloilla. Erilaiset jääpalat saat jäädyttämällä jääkuution sisälle esimerkiksi marjoja tai pieniä sitrushedelmäviipaleita. Etenkin jos juoma on tarjolla kulhossa, jääpalojen ei tarvitse olla perinteisessä muotissa valmistettuja, vaan niiden teko onnistuu myös esimerkiksi muffinssivuokaan tai pieniin jälkiruokakuppeihin.
  • Tyypillisesti koti on siivottu hyvin jo ennen joulua, joten uuden vuoden juhlien alla riittävät imurointi ja tarvittaessa pölyjen pyyhkiminen oikein hyvin. Siivoamisesta ei siis tarvitse ottaa stressiä!
  • Nyyttärit ovat mainio idea ystäväporukan kesken! Jokainen tuo juhliin tarjolle jotain, jolloin emännän/isännän vastuu tarjottavista jakautuu ja sitä myötä työmäärä pienenee. On myös jännittävää päästä maistamaan monen eri kokin luomuksia ja tätä kautta löytämään uusia suosikki reseptejä. Jos juhlassa on teema, muista mainita kokeille ystävällisesti sen huomioon ottamisesta.
  • Jos juhliin on osallistumassa paljon porukkaa, kerää kotisi herkimmät koristeesineet ainakin ahtaimmista ja riskialttiimmista paikoista pois, kuten vaikkapa eteisestä, sohvapöydältä ja sellaisilta hyllyiltä joita vieraat saattavat käyttää tasoina juotaville ja lautasilleen. Hieman koriste-esineitä karsimalla myös teema pääsee paremmin oikeuksiinsa.
  • Tyhjennä myös naulakkoa ja eteistä kengistä ja takeista, jotta juhlavieraiden ulkovaatteet mahdutaan säilyttämään siististi.
  • Uuden vuoden tinojen valaminen on aina hauska ja helppo ohjelmanumero. Jos sinulla on aikaa, tee jo valmiiksi jokaiselle vieraalle oma alusta tai purkki, johon tinan voi laittaa ja kuljettaa mukana kotiin. Hyvän kipon saa esimerkiksi leikkaamalla viili-, jogurtti- tai rahkapurkkin sivun yhdestä kohtaa matalaksi ja maalaamalla sen spray-maalilla. HUOM! tiesithän että tinaa ei saa heittää sekajätteeseen tai energiajakeeseen vaan se tulee kierrättää ongelmajätteen mukana. Voit myös säilyttää tinan ja käyttää uudelleen useampana vuotena.
  • Vuokraa tai lainaa juhlaasi karaoke-laitteet, Sing star tai Guitar hero-peli. Nämä ovat mahtavaa viihdettä aikuisellekin porukalle!
  • Jos kaikki juhlavieraat ovat kavereita tai tuttuja keskenään, on vapaa seurustelu sujuvaa eikä ohjelmaa näin ollen välttämättä edes tarvitse olla. Panosta johonkin ohjelmanumeroon ja vieraiden vastaanottoon sekä heidän kanssaan keskusteluun, mikäli juhlaan osallistuu ihmisiä, jotka eivät kaikki tunne toisiaan. Yksi hyvä ohjelmanumero uuden vuoden juhlaan on keskustelu tai leikki, joka rakennetaan vuoden tapahtumien muistelun ympärille.
  • Laadi juhlallesi oma kuvagalleria luomalla Instagramiin oma hashtag eli #-merkillä merkattu sana. Se voi liittyä joko porukkanne omiin mielenkiintoihin, yhteiseen vitsiin tai teemaan tyylillä #hippienuvjuhlat tai #fiestauvjuhlat.
  • Valmista juhlaan yksi helppo booli tai sangriaa yhteiseksi juhlajuomaksi. Tarjoile alkoholipitoisen juoman lisäksi myös alkoholiton juoma, kuten vaikkapa kupliva, itsetehty karpalolimonaadi tai limevettä. Juhlamaljaksi sopii hyvin prosecco jäillä. Esimerkiksi Zonin prosecco on hyvä vaihtoehto, sillä se sopii erityisen hyvin jäiden kanssa nautittavaksi mutta se on erittän hyvää sellaisenaankin nautittuna.

 

Mitkä ovat sinun vinkkisi uuden vuoden juhlan järjestämiseen?

 

uuden vuoden juhlat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeli

Joulun kattaus

Joulun kattaus

On aika virittäytyä joulun tunnelmaan! Tutustu resepti- ja kattausideoihin blogissa ja poimi suosikkisi omaan joulunviettoon. Lue koko artikkeli

Seuraava artikkeli

Pakkasukon juhla ja venäläinen joulu

Pakkasukon juhla ja venäläinen joulu

Venäjällä uudenvuoden juhla pakkasukkoineen sitoutuu ortodoksisen joulun yhteyteen. Kuinka joulun ja vuoden vaihteen aikaa oikein vietetäänköön naapurimaassamme?… Lue koko artikkeli

Uusimmat kirjoitukset

11 x Parhaat juhlatilat Tampere

Yhteistyössä: Venuu.fi Juhlat Tampereella tulossa, mutta juhlatila vielä uupuu? Eipä hätää! Keräsimme Venuulla yhteen Mansen upeimmat, kuumimmat ja ikimuistoisimmat…

Vietä upeat juhlat kauniissa Villa Furuvikin huvilassa

Helsingin Laajasalon Jollaksessa sijaitsevassa Furuvikin huvilassa voi juhlia ympäri vuoden kauniissa puitteissa. Huvila soveltuu noin 50-90 hlön tilaisuuksiin. Kun avarat…

Parhaat pikkujoulutilat x 10

Etsitkö sopivaa juhlatilaa pikkujouluihin? Tässä kymmenen juhlatilaa, jotka sopivat pikkujouluihin kuin joulutähti kuusen latvaan. Selaa eteenpäin ja löydä…
17. syyskuu 2019 10.04

Parhaat saunat Helsingissä x 10

Parhaat saunat Helsingissä x 10   Etsitkö vuokrattavaa saunatilaa Helsingistä? Tästä listasta löydät Helsingin parhaat saunat, jotka sopivat…

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä   Helsingistä löytyy monia edullisia juhlatiloja niin valmistujaisiin, syntymäpäiväjuhliin, häihin, perhejuhliin, pikkujouluihin kuin…

Helsingin upeimmat häätilat x 20

Kokosimme yhteen Helsingin upeimmat ja uniikeimmat häätilat! Näissä tiloissa järjestät niin vihkitilaisuuden, hääjuhlat kuin hääilllallisenkin. Hääpaikkoja on…

Uniikki juhlatila Helsingissä x 20

Miltä kuulostaisivat juhlat taidegalleriassa, urbaanissa loftissa tai rahtilaivan ruumassa? Löydät tästä listasta Helsingin upeimmat ja uniikeimmat juhlatilat,…

Näin teet juhlallesi oman sivun Juhlat.fi:ssä

Ohjelma, kartat, budjetti, lahjalista, kutsut... Juhlat.fi:n juhlasuunnittelutyökalulla teet suurten juhlien järjestämisestä sujuvaa ja pienemmät bileet onnistuvat melkein itsestään! Olit sitten…

Ruokarekka juhliin - miten homma toimii?

Etsitkö omaperäistä, hauskaa ja ketterää catering-vaihtoehtoa? Meiltä kysytään usein, mitä pitäisi tehdä, jos mielessä on tilata…

Skumppatorni, luonnollinen kakku ja bestwoman - oletko jo bongannut nämä kesän häätrendit?

Rakkauden kesä jatkuu pitkälle syksyyn. Tämänkin vuoden sulhot ja morsiamet ovat valmistelleet juhlista oman näköisensä. Minkälaisia ovat olleet tämän…

Artikkeliin liittyvät juhlamallit

Selaa juhlamalleja
20-luvun teemajuhlat

20-luvun teemajuhlat

Kohtalokkaita kaunottaria, pitkiä helminauhoja, hansikkaita, strutsinsulkia, kimallusta ja hapsuja, jotka keinuvat jazzin tahdissa. Järjestäisitkö vieraillesi näyttävät ja elegantit juhlat 20-luvun tyyliin?…
70's bileet

70's bileet

  Diskohitit soimaan ja kannat kattoon! Nyt on aika palata aikakoneella 70-luvulle ja viettää unohtumaton ilta bailaten ja menneitä muistellen. Hyvällä suunnittelulla ja valmistelulla järjestät…
Herkullinen blini-ilta

Herkullinen blini-ilta

Venäläisestä keittiöstä Suomeenkin rantautuneet blinit ovat niin herkullisia, että ansaitsevat oman teemaillan! Inspiroidu venäläisestä makumaailmasta ja vietä tunnelmallinen talvi-ilta ystäviesi kanssa blineillä herkutellen.
Las Vegas -teemajuhlat

Las Vegas -teemajuhlat

Säihkettä, vilkkuvia valoja ja suuria esityksiä. Kokeile onneasi jännittävissä peleissä, nauti herkullisista cocktailpaloista ja ihaile suurenmaailman esiintyjätähtiä. Viva Las Vegas!…
Lemmenlaiva -teemajuhlat

Lemmenlaiva -teemajuhlat

  Oletko aina halunnut olla laivan purseri tai risteilyemäntä? Nyt se on mahdollista, nimittäin Lemmenlaivalla! Rentoakin rennommissa bileissä illastetaan kapteenin pöydässä, tanssitaan letkeän laivaorkesterin tahdissa…
Liisa Ihmemaassa -juhlat

Liisa Ihmemaassa -juhlat

  Unenomainen taikamaailma, hullu hatuntekijä ja valkoinen kani johdattavat sinut peremmälle Ihmemaan kiemuraisiin saloihin.  Näissä juhlissa vieraat pääsevät käyttämään mielikuvitustaan ja pukeutuvat mitä hulvattomimpiin asuihin.

  • © Suomen Juhlat.fi 2024