Kesän aloitus - Taste of Helsinki 2015

“Tämmösiä tapahtumia lisää”        “Täällähän ei tarvii takkia”         “Joko mennään?”

 

Muistellaanpas vielä kaiholla mahtavaa kesäpäivää, kun Juhlat.fi ja Hygieniapassi.fi tiimit kävivät fiilistelemässä Taste of Helsingissä Kansalaistorin puistossa. Taste of Helsinki on ainutlaatuinen kulinaristinen elämys, jossa Suomen parhaimmat ravintolat ja keittiömestarit esittelevät luomuksiaan. Tänäkin vuonna mukana oli 10 suomalaista huippuravintolaa, jotka tarjosivat jopa 35 erilaista, inspiroivaa ja makunystyröitä herättävää maisteluannosta. Puitteet festareilla olivat todellakin kohdallaan; hyvää seuraa, mahtava sää ja ympäristö sekä loistavat ruuat! Odotukset olivat todellakin korkealla!

image-5

Gourmetfestivaalit tarjosivat tänäkin kesänä mitä mahtavampia makuja ja siitä innostuneena Juhlat.fi ja Hygieniapassi.fi tiimit kokosivat oman täydellisen menun suosikki maisteluannoksista.

 

Alkupalaksi:

 Bröd: Sipulilientä, vuohen gruyère moussea ja hiivaleipää

 tai

 Sinne: Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita


Pääruoaksi:

 Patrona: Savustettu naudankielitaco, avocadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

 tai

 Emo: Rypsipossun ribsejä ja chipottlea


Jälkiruoaksi:

 Ragu: Breads&Spreads Mallasleipää, tattarifocaccia ja parmesaanimuffinssi. Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

 tai

 Bröd: Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

image
Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita

Tehtävä oli yllättävän haastava, koska loistavia annoksia oli niin paljon. Alkuruoissa tykättiin vahvoista, mutta perinteisistä mauista; varhaisperunat, sipuli ja voi esittivät pääroolia parhaimmissa alkupaloissa. Pääruoissa viehättivät kesäiset grilliruoat; mausteiset rypsipossun ribsit ja savustetut naudankieli tacot lisukkeilla nousivat tiimin suosikeiksi.

image-13
Savustettu naudankielitaco, avocadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

Etenkin jälkiruuissa oli monta vahvaa suosikkia, eikä raati yksinkertaisesti pystynyt valitsemaan vain yhtä parasta. Kaikki maistellut jälkiruoka-annokset veivät kielen mennessään ja toimivat loistavasti lämpimänä kesäpäivänä.

image-8
Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

Rohkea Berthan possu, suklaa, nauta- annos sen sijaan jakoi vahvasti mielipiteitä. Yksi raadin jäsen jätti annoksen kokonaan syömättä, kun toinen taas kuvaili annosta hyvin rohkeaksi ja monenlaista makua sisältäväksi. Pari muuta tyyppiä ei uskaltanut edes maistaa annosta. Myöskään Ragun hiillostettu miekkakala, sardelliaioli ja paahdettu pecorino- annos ei noussut suosikiksi. Annos lensi yhden maistelijan toimesta suoraan roskiin, ennen kuin muut ehtivät edes maistaa koko annosta.

image-2
Possu, suklaa, nauta

Odotukset päivää varten olivat korkealla, mutta ne täyttyivät kepeästi. Fiilis oli kesäisen huumaava ja porukka oli iloisella päällä. Kansalaistorin puisto tarjosi mahtava puitteet järjestelyille ja päivä oli ihana päättää sohvalla löhöilyyn ja 3 Kaverin jätskiannoksiin. Työpäivät voisi useamminkin viettää näin 😉 Kiitos vielä kaikille järjestäjille, oli mahtavat festarit! Ensi kesänä varmasti uudestaan!

#tasteofhelsinki #juhlat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeli

Juhannuksen historiaa

Tiesitkö, että juhannusta vietettiin alun perin vuoden valoisimpana päivänä eli kesäpäivänseisauksen aikaan, josta katolinen kirkko siirsi juhlan vieton kesäkuun 24. päivään eli vietettäväksi puolta vuotta ennen joulua. Nykyisin juhannusta juhlitaan Suomessa ja Ruotsissa kesäkuun 20. ja 26. päivien välisenä lauantaina. Suomessa näin on ollut vuodesta 1955 lähtien. Lue koko artikkeli

Seuraava artikkeli

Mahtavat ideat polttareihin!

Mahtavat ideat polttareihin!

Polttarien ei tarvitse olla nöyryyttävä kokemus morsiammelle tai sulhaselle! … Lue koko artikkeli

Uusimmat kirjoitukset

Näin teet juhlallesi oman sivun Juhlat.fi:ssä

Ohjelma, kartat, budjetti, lahjalista, kutsut... Juhlat.fi:n juhlasuunnittelutyökalulla teet suurten juhlien järjestämisestä sujuvaa ja pienemmät bileet onnistuvat melkein itsestään! Olit sitten …

Ruokarekka juhliin - miten homma toimii?

Etsitkö omaperäistä, hauskaa ja ketterää catering-vaihtoehtoa? Meiltä kysytään usein, mitä pitäisi tehdä, jos mielessä on tilata …

Skumppatorni, luonnollinen kakku ja bestwoman - oletko jo bongannut nämä kesän häätrendit?

Rakkauden kesä jatkuu pitkälle syksyyn. Tämänkin vuoden sulhot ja morsiamet ovat valmistelleet juhlista oman näköisensä. Minkälaisia ovat olleet tämän …

Ideoita polttareihin - mökille, kaupunkiin ja extreme-menoon

Näin alkukesästä monessa suljetussa ryhmässä hiotaan polttarisuunnitelmia. Olisiko jollakin vielä muutamia puuttuvia ideoita polttareihin? Mitä tehtäisiin siinä iltapäivällä, kun …
14. kesäkuu 2017 13.00 Ajankohtaiset Polttarit

Vappu lähestyy: muista nämä ruokabloggaajien ideat

Koko viikonloppu aikaa ennen kuin vappupäivä koittaa – paljon aikaa kokata! Poimisitko näistä vinkeistä uusia ideoita tämän vuoden vappupöytään tai …
28. huhtikuu 2017 06.28 Juhlavinkit Ruoka Vappu

  • © Suomen Juhlat.fi 2017
0
Send a message
Hei! Valitettavasti emme ole juuri nyt chatissa, mutta vastaanotamme silti viestejä mielellämme! Jätä meille viestisi, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian!
Your name
* Email
* Describe your issue
Login Chat
Tässä voit esittää kysymyksesi Juhlat.fi tiimille.
Your name
* Email
We're online!