30 ohjelmaa juhliin

Minkälainen ohjelma sopisi juhliini?

 

Lähes kaikki vierastavat juhlien ja erilaisten tilaisuuksien ohjelmia ja täyteen ahdettua aikataulua. Sitä ei kuitenkaan ole kieltäminen etteikö juhlien ohjelmanumerot osaisi olla hauskojakin! Kaikki ohjelmanumerot eivät ole hankalia tai kalliita järjestää, mutta idea ohjelmaan tarvitaan. Keräsimme yhteen 30 erilaista ohjelmaideaa juhliin. Nämä ohjelmaideat ja leikit käyvät kaikki lähes minkälaiseen juhlaan tahansa! Käytä mielikuvitustasi ja sovella idea omaan juhlaasi sopivaksi. Osa pitää perinteistä, osaa tahtoo yllättää – poimi tästä suosikkiohjelmat omaan juhlaasi!

30- ohjelmaa juhliin:

 

  • Never have I ever – Pelataan tyypillisesti juomapelinä. Jokainen sanoo vuorollaan asian, jota ei ole koskaan tehnyt aloittamalla lauseen “En ole koskaan…”, ja jos joku henkilö seurueesta on näin tehnyt, ottaa hän huikan juomaansa. Jos kaikki ovat tehneet näin, paitsi asian esittänyt henkilö, ottavat he tuplahuikan. Mikäli kukaan muukaan ei ole näin tehnyt, ottaa itse väitteen esittäjä huikan juotavaa.
  • Pullonpyöritys – Porukan muodostamassa ringissä pyöritetään pulloa ja se ketä pullo osoittaa, valitsee itselleen joko totuuden tai tehtävän ja muut saavat keksiä tehtävän tai kysymyksen tälle henkilölle.
  • Musavisa – Leikin järjestäjä valitsee biisejä, joita hän soittaa muille juhlijoille. Hän on kaivanut jo etukäteen tietoja näihin kappaleisiin liittyen ja esittää muille kysymyksiä tyylillä, kuka esittää kappaleen, mikä on biisi tai miltä albumilta kappale on? Leikkiä voidaan alkaa joko ryhmissä, esimerkiksi pöytäseurueittain tai yksilöinä. Vastaukset voidaan joko kerätä paperille, joka palautetaan kaikkien musanäytteiden jälkeen tai antamalla jokaisen näytteen jälkeen vastausvuoron sille henkilölle tai seurueelle joka ensimmäisenä huutaa nimensä.
  • Pictionary näytellen – Leikissä näytellään yksittäin tai pienryhmissä Pictionary-pelin piirrettävät aiheet ja muut arvaavat, mitä esitetään. Tästä leikistä voidaan tehdä turnaus niin, että molemmat joukkueet esittävät jokaisella pelikierroksella kymmenen aihetta. Kierroksen voittaa se joukkue kumpi saa enemmän oikeita veikkauksia pelikierroksen aikana. Turnauksen voittaa se joukkue, joka on ensin voittanut 5 pelikierrosta.
  • Pallo nilkassa – Kerää koko juhlaväki yhteen tilaan, jossa on mahdollisuus liikkua vapaasti. Jokaisen osallistujan nilkkaan sidotaan ilmapallo noin 20cm narun päähän jalasta. Leikin ideana on yrittää rikkoa toisten ilmapalloja tallomalla ja säilyttää omansa ehjänä mahdollisimman pitkään. Hauska leikki sekä lapsille että aikuisille!
  • Tanssiketju – Koko porukka asettuu rinkiin. Ideana on kehitellä pieni tanssinumero, jossa jokainen liike on eri henkilön keksimä. Ensimmäinen aloittaa tanssiringin tekemällä jotakin tanssiliikettä, esimerkiksi heiluttaa kättään tai jalkaan tai vaikkapa pyörittää lanteitaan. Ringissä jokainen toistaa kerran yhdessä tämän uuden tanssiliikkeen esimerkin mukaan. Tanssiliikeviesti jatkuu ringissä vasemmalle ja näin ensimmäisen liikkeen keksineen henkilön vasemman puoleinen vierustoveri jatkaa viestiä keksimällä uuden liikkeen. Jonka jälkeen kaikki tekevät ensimmmäisen ja toisen liikkeen peräkkäin, ja tämän jälkeen viimeinen ringissä keksii uuden liikkeen tähän lisäksi. Jokainen keksii vuorollaan uuden lisäyksen tanssinumeroon ja jokainen ringissä toistaa sen ja vanhat liikkeet putkeen kerran hänen perässään. Kun ringin viimeinen henkilö on esitellyt oman liikkeensä, koko porukka tanssii ringin viimeisen henkilön johdolla yhdessä koko keksityn koreografian.
  • Arvaa kuka vihjeen perusteella – Jokaisen ryhmän jäsenen nimi kirjoitetaan lapulle ja ne jaetaan henkilöiden kesken. Jokainen keksii lapulle nimetystä henkilöstä vihjeen, jonka esittää muille. Näiden vihjeiden perusteella muiden on arvattava kuka henkilö on kyseessä.
  • Alias-juomapeli – Alias-pelin sanoja arvuutellaan kahden joukkueen tai jokaisen yksilön kesken. Säännöt ovat helpot; arvaa oikein-heitä huikkaa, arvaa väärin-ota huikkaa.
  • Ihmisbingo – Sijoita juhliin osallistuvista ihmisistä faktoja sattuman varaisessa järjestyksessä 5×5 ruudun kokoiseen bingotaulukkoon. Väritä keskimmäinen ruutu, jotta se on ikään kuin täytetty jo valmiiksi. Anna vieraiden kierrellä ja tutustua toisiinsa jutellen noin puolen tunnin ajan osatakseen kohdistamaan faktan ja henkilön. Faktaan täsmäävä henkilö voi aina antaa oman puumerkkinsä bingotaulukkoon kuittauksena oikeasta tiedosta. Se, joka onnistuu ensin kohdistamaan oikean rivin henkilöitä ja faktoja (esim. 10-vuotias lapsi, laulaa kuorossa…) keskustelujen perusteella huutaa BINGO, ja jos tiedot ovat oikein, on hän voittaja. Avatkaa vastaukset lopuksi kaikille osallistujille.
  • Vuoden kertaus – Jokainen luettelee paperille niin paljon tapahtumia kuin kuluneelta vuodelta muistaa. Tehtävään määrätään tietty aika ja voittaja on se, kuka muisti eniten tapahtumia kuluneelta vuodelta. Muistot voivat olla mitä vain vuoden varrelta. Loistava leikki-idea vaikkapa uudenvuoden juhliin!
  • Kuka minä olen? – Jokaisen henkilön otsaan kiinnitetään lappu, jossa lukee jonkun julkisuudesta tutun henkilön, tai miksei vaikkapa yhteisen tutun nimi. Kaikki kiertävät ympäri tilaa ja pyrkivät muille esitettyjen kysymyksien perusteella saada tietää keitä he ovat eli kenen nimi otsassa lukee.
  • Photo booth – Järjestä juhlapaikalle rekvisiittaa, kamera ja kuvausseinä tai koppi, jossa kaikki voivat hullutella ja ikuistaa itsensä juhlissa.
  • Mitä pussissa on – Kerätkää pussiin työpaikalta tai vaikkapa jokaisen kotoa tuttuja esineitä yhteen pussiin, ja kaikki koettavat sokeana pussin läpi tunnistaa mitä esineitä pussissa on.
  • Sketsinikkarit ryhmittäin – Keksitään ja esitetään pienryhmissä tai pareittain sketsejä muulle porukalle. Leikki sopii hyvin loppuiltaan tai toisensa hyvin tuntevalle porukalle, jossa jokainen uskaltaa heittäytyä.
  • Tavaraviesti – Porukka asettuu jonoon, jossa kuljetetaan valittua tavaraa, esimerkiksi pientä palloa jonon päästä alkuun ja takaisin päähän ilman käsiä.

 

Nämä ohjelmanumerot soveltuvat erityisen hyvin hääjuhlaan:

  • Hääbingo – luo omiin juhliisi sopiva bingopohja hauskoilla sattumilla, kuten sulhanen astuu morsiuspuvun helmalle, morsiamen äiti tirauttaa kyyneleen, jne. Jaa jokaiselle oma bingopohja. Se joka saa ensimmäisenä taulukon täyteen on voittaja. Voi myös olla että bingoa ei kukaan saakaan, sitä ei voi koskaan tietää.. 🙂
  • Video/kuvashow – Esittäkää juhlassa seinälle heijatettuna kuva- tai videoshow vieraille. Video voi olla koostettu kuvista yhteisten vuosien varrelta, tai vaikkapa molempien polttareista. Väritä esitystä huvittavalla musiikilla tai hupikuvilla.
  • 12 kuukautta tehtävälista – Hääparin ensimmäisen naimisissaolo vuoden jokaiselle kuukaudelle annetaan jokin tehtävä. Nämä tehtävät sujautetaan pussiin ja tämä pussi lähetetään kiertämään saliin musiikin soidessa taustalla. Kun musiikki lakkaa soimasta, nostaa pussin pitelijä pussista yhden lapun. Lappuun on kirjoitettu yksi tehtävä, joka nyt osoitetaan tälle henkilölle. Nämä tehtävät voivat olla esimerkiksi “toimi lapsenvahtina”, “kutsu hääpari kotiisi kylään”, jne.
  • Anagrammileikki – Paperille kerätään hääjuhlaan, tai mihin tahansa muuhun juhlaan liittyvistä sanoista anagrammeja ja nämä paperit jaetaan jokaiseen pöytään. Anagrammeiksi väännettyjä sanoja voivat olla esimerkiksi seremoniamestari, morsiuskimppu, sukkanauha jne. Se pöytä, joka onnistuu rankaisemaan eniten anagrammeja voittaa anagrammileikin.
  • Hääparin kosto Tähän leikkiin tarvitaan taustalle musiikkia, joko bändin soittamana tai nauhalta. Tässä leikissä morsian ja sulhanen antavat polttariporukoilleen takaisin aiempia piloja. Polttariporukoista muodostetaan kaksi riviä, joista toisessa on naisporukka ja toisessa miesporukka. Taustalla alkaa soimaan Fröbelin palikat yhtyeen Sutsi Satsi, ja nyt polttariporukoiden tehtävänä onkin esittää tämä tanssi koko juhlaväelle laulun sanojen mukaista koreografiaa noudattaen. Leikki soveltuu erinomaisesti loppuiltaan!
  • Minä & hän Hääparia varten tehdään etukäteen kysymyksiä, joihin voi vastata “Minä” tai “hän”. Morsiusparille valmistetaan kyltit omilla nimillä tai kuvilla, tai varataan vaikkapa yksi miehen ja yksi naisten kenkä leikkiä varten. Juontaja esittää vuoronperään kysymykset, jolloin morsian ja sulhanen vastaavat omilla kylteillään heille yhteisesti esitettyihin kysymyksiin, joko minä tai hän. Voittaja on se, joka on useammin osunut väittämään, ja pisteitä siis saadaan vain, mikäli molemmat ovat väitteestä tai kysymyksen vastauksesta samaa mieltä.
  • Morsiamen suku vs. sulhasen suku Muodostetaan kaksi joukkuetta; toisen muodostaa morsiamen suvusta valitut henkilöt ja toisen sulhasen suvusta valitut henkilöt. Leikin ohjaajan opastuksella joukkueiden tulee pienen maton päällä seisten suorittaa erilaisia hupaisia tehtäviä, molemmat joukkueet omilla matoillaan. Kaikkien joukkueen jäsenten jalkojen tulee olla kokonaan matolla, joten tiivis tunnelma matolla on taattu. Maton tulee olla niin pieni, ettei siinä varmasti jää kenellekään henkilökohtaista tilaa. Tätä pientä mattoa täytyy ensin kääntää 180 astetta, kaikki jalat edelleen matolla pysyen. Sen jälkeen matto pitää kääntää nurin (käsillä saa auttaa), mattoa täytyy siirtää jonkin verran eteenpäin jne… Nopeimmin tehtävät suorittanut joukkue voittaa sukujen taiston.
  • Mustalaisen päiväkirja-tarina Romanin päiväkirja-leikissä hääparin rakkaustarina kirjoitetaan etukäteen paperille. Siihen kuitenkin jätetään adjektiiveille aukkoja tyylillä “_______ sulhanen tapasi ____________ morsiamen” jne… Nämä aukot täytetään vieraiden ehdottamilla adjektiiveilla. Älä kuitenkaan paljasta leikin ideaa ennen kun vieraat ovat saaneet vapaasti huudella haluamiaan adjektiiveja leikin juontajalle. Kun adjektiivit on kirjoitettu mukaan tarinaan, luetaan se koko porukalle. Luvassa on taatusti hauska rakkaustarina, josta saattaa kuitenkin löytyä jotain tuttua ja alkuperäiseen tarinaan sopivaa.
  • Piirrä hääpari – Leikkiin kootaan morsiamen ja sulhasen joukkue. Molemmissa joukkueissa hyvä määrä osallistujia on neljä henkilöä (morsian/sulhanen + kolme sukulaista tai ystävää). Jokaisen henkilön silmät sidotaan, jonka jälkeen morsiamen joukkueen tehtävänä on yhdessä joukkueen kesken piirtää paperille sulhanen ja sulhasen joukkueen tehtävänä on vuorostaan piirtää sokkona morsian. Nämä taideteokset esitellään lopuksi koko väelle, myös itse taiteilijoille, joille lopputulos on yhtälailla yllätys.
  • Sanaleikki nimistä – Jokaiseen pöytään jaetaan paperi, johon on kirjattu hääparin nimi eli etunimet ja sukunimi/sukunimet kokonaisuudessaan. Häävieraiden tehtävänä on keksiä nimen kirjaimia käyttäen niin monta sanaa kuin mahdollista. Se pöytä, joka on saanut eniten sanoja listattua annetussa ajassa, on voittaja.
  • Sanaselitys vieraiden sanoista – Häävierailta kerätään 20 erilaista sanaa, jotka kirjataan ylös. Hääpari ei saa kuulla näitä sanoja, sillä heidän tehtävänä on selittää toisilleen vieraiden antamia sanoja. Tässä leikissä tarvitaan heittäytymistä ja mielikuvitusta, mutta se on oikein hupaisa oikealla asenteella ja hieman mielikuvituksella keksityillä sanoilla.
  • Tuttu juttu-peli – Leikissä esitetään kysymyksiä kumppanista ja se kumpi osaa vastata paremmin oikein, voittaa kilpailun. Leikin kysymykset on laadittava etukäteen, sekä vastaukset selvitettävä henkilöltä johon kysymys kohdistuu. Leikistä hauskan tekee se, että morsiusparin näkemykset vastauksista saavat olla hyvinkin eriäviä.
  • Tunnista puolisosi – Perinteinen leikki, jossa miehen on tunnistettava tuoreen vaimonsa käsi tai jalka sokkona muiden leikkiin valikoitujen naisten käsien tai jalkojen joukosta.
  • Ennustus – Ennustaja varaa ennustukseen erilaisia esineitä, kuten nuken, kauhan, mustaa lankaa, sydän-amuletin jne. Jokainen esine laitetaan yksittäin laatikon tai kuvun alle tai kerätään kaikki yhteen laatikkoon piiloon. Ennustaja ennustaa jokaiselle vieraalle ennusteen näistä esineistä valitsemalla sattumanvaraisesti yhden näistä sokkona. Esineet ja niiden merkitykset voi ennustaja itse määrittää.
  • Kolikon heitto – Leikkiin tarvitaan palkintopullo, esimerkiksi konjakkia tai kuohuvaa, sekä leikkimielistä kilpailuhenkeä ja kolikkoja. Leikin tavoitteena on voittaa itselleen tuo palkintopullo kolikkoa heittämällä. Palkinnon saa se, joka heittää kolikon lähimmäksi pulloa, joka on asetettu maahan sopivan etäisyyden päähän heittopaikalta. Heittokolikot voidaan leikin jälkeen kerätät hääparille lahjarahastoon. Tämä leikki sopii mainiosti myös kaveriporukan tai firman bileisiin!

 

Lähteet: positiivarit.fi, ohjelmaajuhliin.wordpress.com, juhlapelit.net, mtv.fi, amoriini.com, partycurrent.com, apartmenttherapy.com

 

Mitä mieltä sinä olet juhlien ohjelmanumeroista? Mikä mielestäsi toimii hyvin, vai toimiiko mikään?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeli

Kuinka tehdä kurpitsalyhty

Kuinka tehdä kurpitsalyhty

Katso blogistamme yksinkertaiset ohjeet, kuinka tehdään perinteinen Halloween-kurpitsalyhty!… Lue koko artikkeli

Seuraava artikkeli

Pikkujoulujen glögit ja neljä muuta talvista juomaa

Pikkujoulujen glögit ja neljä muuta talvista juomaa

Nyt on taas aika lämmitellä glögikupposen äärellä! Valmista juoma perinteisen reseptin mukaan, mausta se uudella tavalla tai kokeile jotain kokonaan uutta talvijuomaa!… Lue koko artikkeli

Uusimmat kirjoitukset

11 x Parhaat juhlatilat Tampere

Yhteistyössä: Venuu.fi Juhlat Tampereella tulossa, mutta juhlatila vielä uupuu? Eipä hätää! Keräsimme Venuulla yhteen Mansen upeimmat, kuumimmat ja ikimuistoisimmat…

Vietä upeat juhlat kauniissa Villa Furuvikin huvilassa

Helsingin Laajasalon Jollaksessa sijaitsevassa Furuvikin huvilassa voi juhlia ympäri vuoden kauniissa puitteissa. Huvila soveltuu noin 50-90 hlön tilaisuuksiin. Kun avarat…

Parhaat pikkujoulutilat x 10

Etsitkö sopivaa juhlatilaa pikkujouluihin? Tässä kymmenen juhlatilaa, jotka sopivat pikkujouluihin kuin joulutähti kuusen latvaan. Selaa eteenpäin ja löydä…
17. syyskuu 2019 10.04

Parhaat saunat Helsingissä x 10

Parhaat saunat Helsingissä x 10   Etsitkö vuokrattavaa saunatilaa Helsingistä? Tästä listasta löydät Helsingin parhaat saunat, jotka sopivat…

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä

10 x Edulliset juhlatilat Helsingissä   Helsingistä löytyy monia edullisia juhlatiloja niin valmistujaisiin, syntymäpäiväjuhliin, häihin, perhejuhliin, pikkujouluihin kuin…

Helsingin upeimmat häätilat x 20

Kokosimme yhteen Helsingin upeimmat ja uniikeimmat häätilat! Näissä tiloissa järjestät niin vihkitilaisuuden, hääjuhlat kuin hääilllallisenkin. Hääpaikkoja on…

Uniikki juhlatila Helsingissä x 20

Miltä kuulostaisivat juhlat taidegalleriassa, urbaanissa loftissa tai rahtilaivan ruumassa? Löydät tästä listasta Helsingin upeimmat ja uniikeimmat juhlatilat,…

Näin teet juhlallesi oman sivun Juhlat.fi:ssä

Ohjelma, kartat, budjetti, lahjalista, kutsut... Juhlat.fi:n juhlasuunnittelutyökalulla teet suurten juhlien järjestämisestä sujuvaa ja pienemmät bileet onnistuvat melkein itsestään! Olit sitten…

Ruokarekka juhliin - miten homma toimii?

Etsitkö omaperäistä, hauskaa ja ketterää catering-vaihtoehtoa? Meiltä kysytään usein, mitä pitäisi tehdä, jos mielessä on tilata…

Skumppatorni, luonnollinen kakku ja bestwoman - oletko jo bongannut nämä kesän häätrendit?

Rakkauden kesä jatkuu pitkälle syksyyn. Tämänkin vuoden sulhot ja morsiamet ovat valmistelleet juhlista oman näköisensä. Minkälaisia ovat olleet tämän…

Artikkeliin liittyvät juhlamallit

Selaa juhlamalleja
70's bileet

70's bileet

  Diskohitit soimaan ja kannat kattoon! Nyt on aika palata aikakoneella 70-luvulle ja viettää unohtumaton ilta bailaten ja menneitä muistellen. Hyvällä suunnittelulla ja valmistelulla järjestät…
Black and white -kolmekymppiset

Black and white -kolmekymppiset

Tyylikäs teema kolmekymppisille on New Yorkista Suomeen rantautunut “black and white”. Nuorekkaat ja menevät juhlat koostuvat laadukkaasta kuplivasta, persoonallisesta ohjelmasta, herkullisista tarjoiluista ja tietenkin tyylikkäistä…
Menevät viisikymppiset

Menevät viisikymppiset

  Aika juhlia näyttävästi ja tyylillä! Näistä juhlista ei puutu menoa ja meininkiä, päinvastoin. Juhlatila koristellaan upeaksi, ruokaa on riittävästi ja tanssikansaa viihdyttää menevä bändi.
Perinteiset häät

Perinteiset häät

  Hääjuhlaan liittyy monia ihania ja arvokkaita perinteitä. Perinteiset häät juhlamalli rohkaiseekin tekemään asiat hieman perinteisemmin. Perinteisissä häissä tanssitaan klassikkovalssien tahdissa, vietetään häitä edeltävä yö…
Sähäkät pikkujoulut

Sähäkät pikkujoulut

Pikkujoulut ovat monen yrityksen vuoden suurin juhla, panosta siis hauskaan yhdessäoloon ja tunnelmaan. Ole ajoissa liikkeellä, jotta saat haluamasi päivän varattua, varsinkin jos juhlat ovat…

  • © Suomen Juhlat.fi 2024